ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  24/04/2018

  El Big Data transforma els models de negoci

  El món empresarial ha transformat la manera de fer negocis gràcies a l’aprofitament de les dades que recullen. Es tracta del Big Data. Tot i així, poques companyies estan extraient el màxim potencial d’aquesta tecnologia i des de Gestinet s’anima a les empreses a fer-ho per diferents motius que s’expliquen a continuació.

  El gran volum de dades que es poden recopilar en cadascun dels processos d’una empresa tenen un destacat valor, des de l’activitat dels clients potencials fins la gestió d’un magatzem. Actualment, algunes companyies es troben desbordades per la quantitat de dades que han acumulat i no saben com gestionar-les. De fet, el primer que s’ha de comprendre és que el poder real no està en els uns i els zeros, sinó en el seu anàlisi. L’extracció de conclusions correctes de la informació és vital per convertir les dades en informació valuosa que permeti revolucionar el negoci a tots els nivells. Les companyies de la tecnologia i les telecomunicacions són qui més ràpid s’han adonat de l’efectivitat i el potencial del Big Data, que segons l’última enquesta de l’Institut Nacional d’Estadística sobre l’ús de les TIC a empreses un 25% de les empreses del sector utilitzen el Big Data.

  El Big Data s’està convertint en el centre d’atenció degut a la transformació digital del món empresarial que està fent augmentar la recopilació de cada vegada més informació. Un estudi del IDC Big Data Market Forecast – España, conclou que entre 2014 i 2019 el mercat del Big Data creixerà més d’un 20% anual, el que significa que d’aquí dos anys mourà més de 270 milions d’euros a Espanya. Alhora, les solucions de desenvolupament de software seguiran sent punteres en els propers dos anys.

  El Big Data prové de varies fonts i es pot extreure informació de processos molt variats, tot i així, segons la INE les dades més analitzades, independentment de la mida de l’empresa, són les que s’extreuen dels dispositius mòbils, seguit de les xarxes socials i Internet. Aquestes dades són utilitzades per a monitoritzar audiències, definir nous públics i clients potencials, o intentar augmentar l’engagement per reforçar estratègies de màrketing online, entre d’altres. En grans companyies també s’analitza informació provinent de sensors i dispositius connectats ja que els fan augmentar l’eficiència i l’efectivitat.

  L’objectiu de les empreses que treballen amb el Big Data segons l’informe de l’IDC és la la recerca d’estratègies per a millorar la relació amb els clients i la optimització de processos. A Gestinet, l’equip de professionals que formen part del departament de desenvolupament és qui s’encarrega de transformar les dades en informació que sigui comprensible per a qui té que prendre decisions empresarials. D’altra banda, les campanyes de màrketing online elaborades a Gestinet també es basen en l’estudi del Big Data de cada empresa en particular per poder assegurar l’èxit d’aquestes.

  5/5 - (48496 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48496 votes)