ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  Què és el “Black Hat” en posicionament Google?

  Posicionament Google Black Hat

  En el treball del posicionament Google existeixen diverses metodologies per arribar al posicionament web natural d’una pàgina. El Black Hat és el mètode que se surt de les doctrines de Google i dels principis de qualitat que Google estableix. En el Black Hat es fa ús d’algunes tècniques per accelerar el procés de posicionament Google, les quals poden ser penalitzades pel propi cercador.

  La denominació de Black Hat, que significa barret negre, prové de les pel·lícules de l’Oest on els vilans duien barret negre i els herois vestien barret blanc. Dins del posicionament web, en aquesta mateixa línia, els vilans serien els qui enganyen als motors de cerca amb l’únic objectiu d’aconseguir la millor posició al ranking dels cercadors en el menor temps possible. Les tècniques del Black Hat persuadeixen als cercadors sense tenir en compte l’experiència d’usuari i, d’aquesta manera, reduir el volum de treball i els terminis de temps que comporta obtenir un bon posicionament Google.

  Existeixen varies estratègies de Black Hat en posicionament web que són més habituals.

  Keyword Stuffing

  Consisteix en l’ús abusiu de la paraula clau que es vol posicionar, sense tenir en compte la llegibilitat ni la comprensió lectora per part de l’usuari.

  Ocultació de contingut

  L’estratègia d’amagar text va tenir molt d’èxit a principis d’aquest segle. Es tracta d’amagar text o enllaços dins del codi font de la web determinant el mateix color de fons per a que l’usuari no el percebi. Mitjançant aquesta tècnica els desenvolupadors poden repetir paraules claus per posicionar artificialment una paraula clau sense que repercutir a l’usuari.

  Cloacking

  L’objectiu d’aquesta estratègia és redirigir als motors de cerca a una pàgina diferent a la que es mostra a l’usuari. Bàsicament es tracta d’enganyar als cercadors per no mostrar contingut repetitiu a l’usuari.

  Enllaços Spam

  Aquesta tècnica tracta de col·locar enllaços per tot arreu cap a la pàgina que es vol posicionar i utilitzant la paraula clau que es vol posicionar en el text cap a l’enllaç. Per exemple, es podria donar que en els comentaris d’algun blog s’hagi inclòs un enllaç amb text com per exemple “Disseny web Barcelona”, des del text d’àncora de l’usuari que comenta, sense que tingui cap significat. Aquesta tècnica va ser durament penalitzada amb l’actualització de Google Penguin 2.0 l’any 2013.

  Compra d’enllaços pel posicionament Google

  Es tracta de la tècnica més utilitzada en l’actualitat. La compra d’enllaços entrants des de llocs web que tinguin una alta popularitat per traspassar-la a un altre domini és la manera més senzilla per evitar les tasques correctes del link Building. La compra d’enllaços permet derivar tràfic i rellevància dins els motors de cerca però si Google detecta un patró d’enllaços falsos penalitza la pàgina web pel patró antinatural.

   

  L’ús de tècniques Black Hat en posicionament Google és penalitzat per Google, sobretot en els últims temps, quan la competència a Internet ha crescut i s’han propagat aquest tipus de pràctiques per guanyar el lloc de la competència. Les penalitzacions poden anar des d’una caiguda notable del posicionament web gestionades pels propis algoritmes, fins a penalitzacions manuals on et notifiquen la falta a través del compte de Google Search Console.

  5/5 - (48762 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48762 votes)