ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  17/05/2018

  Celebració del Dia d’Internet

  posicionament web diadeinternet gestinet

  Fa més de deu anys que se celebra el Dia d’Internet. La primera celebració a Espanya va ser el 25 d’octubre de 2005 i s’organitzaren 534 esdeveniments i 200 entitats es van unir en la Declaració de Principis per construir la Societat de la Informació. Un mes després, durant la Cimera de la Societat de la Informació es va declarar el 17 de maig com a dia oficial d’Internet.

  En el dia d’avui, es pretén donar a conèixer les eines que ofereixen les TIC per millorar el nivell de vida dels pobles, les societats i les economies. Un dels temes centrals aquest any és la societat de les dades. Les dades i el seu tractament estan obrint noves oportunitats de treball, innovació i desenvolupament professional que han de ser abordades amb el màxim benefici possible. Durant aquesta setmana, i especialment avui, se celebren diversos esdeveniments i activitats dedicats a Internet així com accions socials variades. Alhora, s’ofereixen descomptes importants en diferents webs. Tot això i molt més es pot trobar a la pàgina web oficial del Dia d’Internet a Espanya.

  Internet és la xarxa pública i global de dispositius que estan interconnectats utilitzant el protocol d’Internet i que es comuniquen mitjançant la commutació de paquets. Internet s’ha convertit en una eina indispensable per les societats desenvolupades i, actualment, tot passa per la xarxa. L’actual país líder en velocitat d’Internet és Singapur amb una freqüència de descàrrega de 161 mbps, seguit de Islàndia. Espanya se situa al lloc 19 en el ranking.

  Tot i que encara queda recorregut per aconseguir un accés lliure i econòmic d’Internet sembla que el nombre de persones connectades està en ple creixement. Durant el 2018 s’han superat els 4.000 milions de persones connectades, que significa un 53% de la població mundial.

  Actualment es xifra el nombre de dominis en 1.000 milions de dominis, tot i que es creu que en la Deep Web hi ha un 500% més de pàgines en funcionament. L’Internet de les coses, la intel·ligència artificial, la cadena de blocs (Blockchain)… tots aquests conceptes són els que estan més presents actualment i són punts clau que hauria de tenir en compte les empreses si volen mantenir la seva posició en el mercat i millorar davant la competència.

  La creació de pàgines web creix a ritmes vertiginosos i ho seguirà fent en el futur, així com també hi ha hagut una transformació a l’hora d’accedir a Internet des dels diferents dispositius, i no només des de l’ordinador. És per això que el disseny web responsiu s’ha convertit en indispensable per les pàgines web ja que s’ha de garantir que l’usuari visualitzi tots els continguts i elements gràfics correctament des de qualsevol dispositiu. Això també és un punt clau que influencia directament en el posicionament Google del lloc web, degut a les noves normes que va fixar Google en les tendències SEO.

  Per altra banda, també és clau la innovació la originalitat en el disseny web degut a la quantitat de pàgines web que existeixen, els usuaris s’han tornat més exigents i el que es busca és que la funcionalitat i la estètica vagin de la mà per a que l’experiència d’usuari sigui el més eficaç possible. Per a garantir el màxim trànsit d’usuaris al web és necessari tenir cura del posicionament Google, que és l’encarregat de proporcionar visibilitat a la pàgina i determinar el nombre d’usuaris que hi accedeixen.

  En resum, avui és una bona oportunitat per impulsar i afavorir l’accés a la Societat de la Informació dels no connectats i els discapacitats, així com fomentar des del nostre país la celebració del Dia d’Internet en altres països. Tothom està convidat a participar en aquest dia i celebrar tot el que Internet ha aportat a la societat actual.

  5/5 - (48518 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48518 votes)