ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  Empresa de seguretat i manteniment informàtic

  seguretat informàtica

  Sigui quina sigui la mida de l’empresa, és important comptar amb la millor seguretat informàtica, per a protegir els seus equips i sistemes informàtics contra possibles perills i evitar que sofreixin danys.

  El mateix ocorre amb el manteniment IT, que ha de garantir el bon funcionament de tot el sistema informàtic i proporcionar una llarga vida útil als dispositius.

  En aquest post, explicarem els tipus de manteniment i de seguretat informàtica, perquè pugui veure com podria millorar encara més el seu negoci i quins beneficis pot aportar-li contractar una empresa especialitzada en noves tecnologies i serveis informàtics.

  manteniment informàtica

  Seguretat informàtica

  La seguretat informàtica forma part de la seguretat de la informació, i és el procés de protegir els equips i sistemes informàtics contra intrusos, mitjançant la prevenció i detecció d’accessos no autoritzats.

  La seguretat informàtica es divideix principalment en 3 tipus. Aquests són: La seguretat de xarxa, que s’encarrega de protegir la informació que es troba en internet; la seguretat de software, que s’encarrega de protegir el programari i les aplicacions, per a mantenir el seu bon funcionament; i la seguretat hardware, que s’encarrega de protegir els dispositius físics.

  Podem afirmar, que la seguretat dels sistemes informàtics és completa sempre que compleixin amb els següents aspectes:

  • Confidencialitat: Només els usuaris amb autorització poden accedir als recursos.

  • Integritat: Únicament aquests usuaris han de poder modificar les dades.

  • Disponibilitat: Les dades han d’estar disponibles quan sigui necessari, per als usuaris amb autorització a ella.

  • Autenticació: Tenir la seguretat de comunicar-se amb qui cregui que s’està comunicant.

  A Gestinet comptem amb una àmplia experiència en seguretat informàtica i valorem enormement la confidencialitat, per això sabem amb certesa que la informació de la seva empresa estarà completament segura amb el nostre suport.

  seguretat digital per empreses

   

  Preguntes freqüents sobre

  Empresa de seguretat i manteniment informàtic

  Seguretat informàtica

  La seguretat informàtica forma part de la seguretat de la informació, i és el procés de protegir els equips i sistemes informàtics contra intrusos, mitjançant la prevenció i detecció d’accessos no autoritzats.

  Tipus de manteniment informàtic

  El manteniment informàtic engloba totes les accions internes i externes, que garanteixen el correcte funcionament de l’equip, tant de hardware com de software, durant el major temps possible. Aquestes accions es realitzen de manera periòdica.

  Suport informàtic

  El suport informàtic se centra principalment a corregir problemes que s’han generat tant en el software com en el hardware. A més, el tècnic també està disponible per a resoldre qualsevol consulta a nivell informàtic que pugui tenir el client.

  Tipus de manteniment informàtic

  El manteniment informàtic engloba totes les accions internes i externes que garanteixen el correcte funcionament de l’equip, tant de hardware com de software, durant el major temps possible.

  A continuació, explicarem les 4 etapes del manteniment informàtic:

  1. Manteniment predictiu
  S’utilitzen softwares de diagnòstic, per a avaluar l’estat de l’equip i detectar errors abans que es produeixi alguna fallada.

  2. Manteniment preventiu
  Es realitzen revisions periòdicament per a disminuir el risc de fallades de l’equip i allargar la seva vida útil.El manteniment preventiu es divideix en manteniment passiu, que consisteix a procurar unes condicions ambientals òptimes per a l’equip, i el manteniment actiu, que involucra la neteja interna i externa dels components de l’equip.

  3. Manteniment correctiu
  Es tracta de la reparació o substitució del component quan aquest ja no funcioni. Després, s’avalua la situació per a determinar quines van ser les causes que van provocar el problema perquè no es torni a repetir en el futur.Aquestes correccions poden ser correccions fixes, s’assigna un període de vida útil per a tots els components dels equips i se substitueixen en arribar a la data establerta; o correccions variables, es tracta de substitucions puntuals en components que necessiten reparació o substitució.

  4. Manteniment evolutiu
  S’encarrega de realitzar modificacions en el software per a ajustar-lo a les necessitats específiques de cada empresa. No és necessari que ocorri una fallada per a realitzar aquest tipus de manteniment.

  El manteniment s’ha de realitzar de manera regular, per a obtenir els millors resultats, per això no s’ha d’escatimar en ells. No és una despesa, sinó una inversió que aportarà grans beneficis.

   

  A continuació, enumerarem algunes dels avantatges de comptar amb experts en manteniment informàtic:

  • El temps de vida útil dels seus equips es veurà augmentat.

  • Tenir una revisió regular dels equips, més seguiment de les xarxes i sistemes, per a garantir que el sistema sempre estigui actualitzat i que l’equip es troba en condicions òptimes.

  • Augment de la productivitat i reducció de demores.

  • Manteniment i reparació d’equips, ja sigui en físic o en remot, perquè sigui el dispositiu que sigui, es trobi en perfectes condicions.

  • Prevenció de pèrdues d’informació, gràcies a les còpies de seguretat.

  • Instal·lació i configuració de hardware i software, per un equip professional qualificat.

  • Eliminació de malware, a més de la instal·lació i actualització d’antivirus i firewalls, la qual cosa suposarà una millora en la seguretat.

  • Sistemes optimitzats i veloços, assegurant-se que funcionen a ple rendiment.

  Compti amb Gestinet, empresa de referència en manteniment de sistemes informàtics per a empreses.

  manteniment equips informatics

   

  Suport informàtic

  Primer de tot, hem de fer una petita diferenciació entre suport informàtic i manteniment informàtic, termes que solen semblar junts com si fossin sinònims, però, encara que estan relacionats entre si, no són el mateix.

  El suport informàtic se centra principalment a corregir problemes que s’han generat tant en el software com en el hardware. Això pot recordar al manteniment correctiu, que s’encarrega de reparar o substituir el component de l’equip que no funcioni, però el suport tècnic té el valor afegit que, a més, el tècnic també està disponible per a resoldre qualsevol consulta a nivell informàtic que pugui tenir el client.

  A Gestinet comptem amb tècnics experts capaços de resoldre qualsevol dubte en temps real i solucionar qualsevol problema que pugui aparèixer.

  Compti amb Gestinet, servei de qualitat ajustat a les necessitats de cada empresa.

   

  Rate this post

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  Rate this post