ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  19/04/2018

  Les ICO, font d’ingressos pel desenvolupament de noves criptomonedes

  L’actualitat està repleta de notícies sobre les criptomonedes. Aquest fenomen ha estat molt sonat, sobretot entre governs de tot el món, i ha significat un boom de nous projectes basats en les tecnologies de les criptomonedes, noves funcionalitats i un nou paradigma que, tot i que és ple d’especulacions, cada dia més demostra el seu potencial. Un aspecte més d’aquest àmbit són les anomenades ICO. Es relacionen directament amb el naixement de noves criptomonedes però, per a què serveixen exactament? És segur participar en una ICO? Quins avantatges tenen?

  Una ICO és l’acrònim de “Initial Coin Offering”, la seva traducció seria oferta inicial de moneda. L’objectiu principal d’una ICO és el de finançar el naixement d’una nova criptomoneda, com poden ser Bitcoin o Ethereum. Així, una ICO ofereix a uns inversors inicials les noves monedes a canvi d’altres criptomonedes que ja es troben en funcionament i que es poden descanviar per diners. És un terme molt semblant a les IPO del món empresarial -oferir accions en borsa d’una nova empresa a canvi de diners dels inversors, o el crowdfunding -comunitat d’usuaris que financin projectes sense intermediaris. Per tant, l’objectiu principal és el de recaptar diners que signifiquen la injecció inicial per arrencar un projecte en l’àmbit de les criptomonedes.

  Ens trobem amb dos tipus d’ICO. La primera es produeix quan els desenvolupadors d’una nova moneda realitzen un pre-minat a porta tancada i ofereixen aquesta nova moneda vidual a canvi d’altres monedes que poden ser intercanviades per monedes reals. Però una ICO no només serveix per desplegar les noves criptomonedes, el Blockchain es pot fer servir per realitzar còpies al núvol sense pèrdues d’informació, per gestionar drets d’autor, per encriptar informació i potenciar la seguretat, facilitar el manteniment informàtic… és per això que les ICO són utilitzades per finançar projectes basats en el Blockchain. De fet, invertir en un projecte basat en blockshain pot resultar molt interesant degut a que, ja que les criptomonedes es desvaloritzen dient-ne que són una moda passatgera, el Blockchain està agafant rellevància com una tecnologia útil per diverses industries.

  Entre els avantatges podem destacar-ne per les dos bandes. D’una banda la dels autors de les ICO, que aconsegueixen financiació pel seu projecte sense involucrar bancs o inversors de risc. Per l’altra, els inversors individuals tenen l’oportunitat de finançar empreses molt innovadores de manera directe i està adreçat a qualsevol públic.

  Pel que fa als riscos, existeix el risc que té qualsevol inversió: que el projecte no surti bé i el que els inversors rebin no tingui valor o d’altres com que en el desenvolupament s’hagi procurat una òptima seguretat. I, per últim, destacar que són operacions no regulades i que queden fora del sistema financer tradicional, pel que es troben en un buit legal.

  En definitiva, les ICO han obert el mercat als emprenedors del món de la criptografia i la programació per a que expandeixin el seu coneixement i facin néixer les seves innovadores creacions facilitant als particulars i empreses a formar part del seu projecte. Des de Gestinet impulsem el desenvolupament de les noves tecnologies i procurem oferir-ne el millor manteniment informàtic del sector.

  5/5 - (48488 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48488 votes)