ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  Index Mobile First, la força de l’optimització per a mòbils i el posicionament Google

  No és nou dir que el mòbil s’està convertint en el millor aliat dels usuaris TIC i que la gran majoria de consultes que abans es realitzaven amb l’ordinador ara s’estan duent a terme a través dels dispositius mòbils com smartphones i tauletes. De fet, segons un informe de Ditrendia del passat 2017 es conclou que més del 94% dels espanyols utilitzen el mòbil per accedir a la xarxa d’Internet i d’aquests, un 92% ho fa diàriament, mentre que un 37,7% el considera el gadget principal per accedir a Internet. Així mateix, l’estudi demostra que, al món, un usuari de mòbil passa una mitjana de 170 minuts al dia utilitzant-lo a diferència dels 120 minuts que passa davant un ordinador o 75 en una tauleta.

  Aquest fet ha conduit al gegant Google a implementar una nova norma de SEO que influencia directament en el posicionament dels llocs webs. Els dispositiu mòbils cada cop hi tenen a veure més ja, a través de diversos estudis, se sap que l’any 2016 més de la meitat de les cerques a Google es realitzaren a través del mòbil.

  Aquesta norma implementada per Google des de 2016 s’anomena Mobile First Index. Així doncs, de què tracta?
  Google va anunciar que la indexació del ranking al seu cercador passaria a realitzar-se prenent com a referència principal la versió mòbil de totes les pàgines web, a banda de la d’escriptori com havia fet fins aquell moment. Això significa un canvi important en la forma de realitzar el posicionament web. A partir d’aquell moment el procés d’indexació de Google creà el seu algoritme sense rastrejar les webs com si fos un usuari d’escriptori, sinó que ho fa simulant la navegació com si l’usuari ho fes des del seu telèfon mòbil. Així doncs, la versió d’escriptori ha passat a ser la versió secundària i alternativa a la del mòbil.

  Tot ha estat un procés, primer Google aconsellava sotilment tenir una versió Mòbil Friendly per a cada web. Més tard va afegir una icona especial a la pàgina dels seus resultats per totes les pàgines que complien aquest requisit i, més tard, va llançar el que s’anomena el Projecte AMP o Accelerated Mobile Pages que va suposar la revolució definitiva en la mostra dels resultats del cercador a nivell de posicionament Google.

  Les principals repercussions s’apliquen a les pàgines web que no s’adapten als dispositius mòbils, a les webs que tinguin una versió diferent mòbil respecte d’escriptori i les webs adaptatives o responsives, que són les que automàticament adapten la seva mida i disseny segons la pantalla del dispositiu amb que s’accedeixi. Així doncs, el primer dels casos és el pitjor. Les pàgines web que directament no s’adapten als dispositius mòbils estan totalment desqualificades pel que fa al posicionament web actual. En els altres dos casos mencionats, existeix la possibilitat que Google a l’hora de realitzar la indexació en la versió mòbil de la web perdi informació pel camí i això comporti perdre el posicionament orgànic.

  Les variables descrites anteriorment poden ser comprovades a través d’una eina molt valuosa en aquest camp anomenada Explorar i Renderitzar a Google Search Console. Al especificar Mobile:smartphone en l’agent d’usuari i observar la vista prèvia després de que la cerca i el procés s’hagin completat li mostrarà el que seran els resultats hipotètics que Google indexarà sobre el lloc web en el mòbil.

  A Gestinet fa molts anys que dediquem el nostre temps en cuidar al màxim aquests detalls en els camps del posicionament web i el posicionament Google i, és per això que disposem de les eines necessàries per a obtenir els millors resultats. El nostre equip de professionals aconsellem dur a terme petits canvis que poden arribar a donar grans resultats. Des d’assegurar-se de posseir cadascuna de les versions -mòbil i d’escriptori, amb les mateixes dades estructurals; verificar que la versió mòbil és accessible al bot de Google; afegir i verificar la versió mòbil de la seva web; i, fins i tot, si es disposa d’una versió mòbil a mig fer sense tenir en compte aspectes claus de posicionament es recomana no arribar-la a publicar. En aquests casos, és millor una bona versió d’escriptori que una mala versió de mòbil, però, encara és millor opció posar-se a les nostres mans per a construir una versió mòbil que faci remuntar la seva pàgina web i arribi al top del ranking gràcies a un SEO òptim i adequat al moment que vivim.

  5/5 - (48450 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48450 votes)