ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  La importància del manteniment web dels CMS

  El primer concepte a desenvolupar en aquest article és el de CMS. ¿Què són exactament? L’acrònim CMS pertany al que són anomenats sistemes de gestió de continguts. Alguns dels grans exemples i més utilitzats són WordPress per excel·lència, seguit de Joomla o botigues online com Prestashop i Magento. Tots ells són tractats per l’equip de Gestinet tant en el marc del disseny web, com de manteniment web i manteniment CMS. Així doncs, parlarem de la importància del manteniment d’aquests programes desenvolupats per a que qualsevol usuari pugui administrar i gestionar continguts web amb més facilitat, agilitat i comoditat quan aquest no té coneixements de programació web.

  No totes les pàgines web són iguals, i és aquí quan es demostren les funcionalitats que aporten els CMS als usuaris finals. N’hi ha per a blocs, pàgines corporatives, immobiliàries, notícies, magazines, continguts multimèdia, e-commerce, i un llarg etcètera. Tots i cadascun d’ells requereixen un manteniment CMS ja que el client es pot trobar davant d’una gran finestra d’interrogants al llarg del temps si aquest no es du a terme correctament. Alhora que el manteniment CMS, també és necessari el manteniment de cadascun dels pluggins i elements addicionals que puguin incloure’s al lloc web. A continuació, explicarem algun dels problemes més comuns que ens podem trobar davant d’una pàgina web descuidada.

  Les CMS tenen una característica en comú: es troben entre els objectius més comuns del hacking a Internet. Un estudi de Seguretat per WordPress va concloure que un 73% de les instal·lacions de WordPress mostraven vulnerabilitats que podrien ser fàcilment detectades utilitzant algunes eines automatitzades especialistes en el hacking. A més, el fet que els sistemes de CMS es realitzin en codi obert per naturalesa aporta una vulnerabilitat evident. Els cibercriminals han vist el seu lloc en aquests forats de seguretat i l’any 2014 eren més de 170.000 llocs els que havien estat hackejats. De fet, un altre exemple més proper és la vulnerabilitat que van aprofitar els hackers l’any passat en més de 5.000 llocs web de WordPress que aconseguia minar criptomònades a través d’un malware. A més, tot apunta que aquest virus informàtic ha mutat i ha crescut tant com per convertir-se en un keylogger capaç de recopilar informació introduïda pels visitants d’aquestes webs.

  Per evitar problemes tant greus com aquest, des de Gestinet apliquem diverses regles que ajuden i donen garantia als nostres clients per protegir el seu lloc web. Recomanem sempre als propietaris de qualsevol lloc web que aquest disposi d’un bon manteniment CMS conjuntament amb un bon manteniment web que engloba tenir cura tots els elements complementaris al CMS com poden ser la infinitat de pluggins.

  5/5 - (48446 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48446 votes)