ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  27/03/2018

  Les noves tecnologies transformen les PIMES

  Els temps han canviat, amb ell també la societat empresarial. Cada cop són més les PIMES que es replantegen actualitzar el seu model de negoci per a estar al nivell de la competència de mercat. Temps enrere, els emprenedors que es llançaven a obrir un nou negoci i que tenien en ment una perspectiva de creixement no solien plantejar-se iniciar les seves empreses apostant per la tecnologia i la informàtica.

  Actualment la percepció ha donat un gir de 365 graus i ja no només són les grans empreses les que inverteixen en tecnologia, sinó que cada cop més, les PIMES es preocupen per mantenir-se actualitzades i innovar dins el mercat. En l’escenari actual, la clau no és la mida de l’empresa, sinó en transformar-se digitalment o morir. La tecnologia comporta la innovació constant i té el poder d’apoderar a les empreses i fer-les destacar entre la competència. És per aquest motiu que des de Gestinet hem cregut oportú explicar els beneficis que impulsen les Pimes a endinsar-se a l’ús de les TIC per millorar la seva competitivitat i productivitat.

  El desenvolupament de la tecnologia i l’expansió de la informàtica ha canviat per sempre els hàbits de consum i, alhora, els models de negoci, la manera de captar els clients i fins i tot de comunicar-se amb ells. Tot i això, la meitat de les Pimes s’autodefineix amb un nivell entremig de digitalització i, com a mínim un 20% es considera que té un nivell bàsic o nul de les TIC.

  La importància del Big Data és cada cop més evident. Les bases de dades i la informació que produeix cada dia una empresa és essencial de cara al rendiment de la mateixa. Les noves tecnologies permeten que qualsevol empresa, independentment de la seva mida, pugui disposar d’eines d’analítica predictiva i dur a terme funcions de Business Intelligence per a la interpretació i aprofitament de les seves dades. El Big Data és una tecnologia aplicable a qualsevol sector i un estudi recent de la companyia Qlik ha demostrat que les empreses que prenen decisions basades en dades són més competitives.

  Més enllà de la recopilació i explotació de les dades, les Pimes han d’enfrontar-se també a un desafiament més important: la seva protecció. El risc de les Pimes a patir un ciberatac se situa al 43%, i algunes de les majors preocupacions són l’expropiació, segrest de dades i pèrdua d’informació. Així doncs, un bon manteniment informàtic garantirà la ciberseguretat de les Pimes i previndrà filtracions de dades de clients, alhora que preserva la reputació i la imatge de la empresa.

  Nou de cada deu Pimes no utilitzen solucions al núvol i aquest és un servei que a banda d’afegir escalabilitat i mobilitat a un projecte empresarial, també estalvia molts costos de software, equips, experts i coneixements adaptant-se sempre a les necessitats del negoci i afavorint el treball online en un mateix projecte a temps real des de qualsevol dispositiu. Els serveis Cloud són cada cop més recurrents per emmagatzemar, crear i gestionar informació des de Internet sense la necessitat de descarregar-se-la, aportant també seguretat i control.

  D’altra banda el gran número de visites a pàgines web des de dispositius mòbils ha donat lloc a que el disseny adaptatiu sigui prioritaris a la web de qualsevol empresa i el terme Mobile First està tenint cada vegada més influencia a l’hora de desenvolupar un lloc web d’una corporació.

  La digitalització segueix sent una assignatura pendent de les Pimes a Espanya però cada cop més empreses s’adonen de la importància d’estar actualitzades per mantenir la competitivitat.

  En resum, si vostè creu que no sap com començar en el complex món de la digitalització i necessita entendre les necessitats de la seva empresa per a conèixer què ha de canviar i evolucionar per a que el negoci millori la seva rendibilitat, no dubti en posar-se en contacte amb l’equip de Gestinet, estem sempre a la disposició de les petites, mitjanes i grans empreses per a crear un futur empresarial millor i oferir el millor servei de manteniment informàtic del mercat.

  5/5 - (48460 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48460 votes)