ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  26/02/2018

  Mobile World Congress 2018

  Mobile World Congress

  Avui dilluns 26 de febrer es dona el tret de sortida a la desena edició del Mobile World Congress celebrada a la Fira de Barcelona que acollirà a més de 100.000 persones, i que tancarà portes l’1 de març. El Mobile té previst presentar les últimes novetats de la indústria de la telefonia mòbil i hi participen alts càrrecs d’empreses d’operadors mòbils, venedors i propietaris de contingut de tot el món. A banda de la tecnologia mòbil, en l’esdeveniment també es tractaran els temes més rellevants del món de les TIC, com les xarxes socials, la tecnologia blockchain, la xarxa 5G i el desenvolupament de noves aplicacions en l’àmbit públic i privat, entre d’altres.

  El congrés es coneixia prèviament com el 3GSM World Congress, i sovint és encara referenciat com a 3GSM. Des de 1987 s’havia celebrat any rere any a Canes -havent passat per Niza, Berlín o Lisboa-, però en l’última edició del 2006 Canes es va declarar insuficient per a albergar tal esdeveniment i es van veure obligats a designar una altra ciutat per ubicar el Congrés.
  La ciutat comtal va ser l’elegida com a nova destinació degut a que, al igual que Canes, l’objectiu era buscar una ciutat enganxada a la costa, amb bona temperatura i una forta atracció turística. A més, amb els anys ha resultat ser un punt de trobada molt encertat i equitatiu per a que els països de les principals marques es concentrin per a presentar els seus productes més innovadors, sobretot entre els americans i els països asiàtics. Al mateix temps, aprofiten l’oportunitat per a potenciar la seva marca i desenvolupar una potent campanya de màrketing online.

  Tot i que el MWC arranca oficialment avui, ahir diumenge 25 es van llançar les notícies més destacades de l’any, que han condicionat tota l’agenda del MWC 2018.
  A les sis de la tarda es presentava el Samsung Galaxy S9, mostrant les característiques del seu aspecte que cuida tots els detalls gràfics, i les espectaculars especificacions tècniques. El terminal incorpora una càmera de nova generació que, segons els fabricants, imita la capacitat de l’ull humà. El dispositiu té una obertura de diafragma variable (canvia de f1.5 a f2.4 d’acord amb la llum), que serveix per a fer vídeos a càmera molt lenta (960 frames per segon) i crear emojis personalitzats a partir de les expressions facials de l’usuari. A més, incorpora intel·ligència artificial: tradueix texts automàticament mitjançant una fotografia i dóna informació nutricional dels aliments enfocats amb la càmera, per exemple.
  Els mòbils de nova generació permetran interactuar de manera ràpida amb altres electrodomèstics connectats a la xarxa requerint un manteniment informàtic constant: l’Internet de les coses, en un mòbil.

  Nokia també va presentar la nova gamma de telèfons mòbils amb què pretén oferir totes les prestacions dels nous dispositius i alhora recuperar alguna de les velles glòries. Des del model Nokia 7plus o el 8 Sirocco -els models top que han de competir amb els prèmium de Samsung, Huawei o Apple- al model bàsic renovat 8110 -conegut popularment com a “banana phone”, el mòbil del personatge Neo al film Matrix, un èxit de vendes als anys 90, que amb una estètica “retro” es reinventa amb un sistema operatiu modern, tot i que continua evitant Android. També estrenaven el Nokia 6 i el Nokia 1, que pertanyen a la nova línia de terminals amb Android. El Nokia1 funcionarà amb Android Go, la resta de models funcionaran amb Android One.

  La companyia xinesa Huawei va aplaçar els llançaments estrella d’smartphones i es va estrenar presentant el MateBook X Pro, un portàtil ultralleuger que porta a l’extrem la tendència d’eliminar els marcs a les pantalles dels ordinadors. Té 13,9 polzades i la proporció del seu monitor amb el marc és del 91%. El més sorprenent és la seva webcam, que s’amaga sota una tecla del teclat que en polsar-la puja i comença a gravar. Aquest sistema aporta més confiança als usuaris preocupats per la seva privacitat. A més, té una bateria que permet una autonomia de 15 hores de navegació web.
  Alhora, també ha presentat a Barcelona la tauleta MediaPad M5 disponible en dues mides, de 10.8 i 8,4 polzades de pantalla, i equipada amb altaveus 3D afinats per Harman Kardon, que pretén competir amb l’iPad Pro d’Apple. Tant el Huawei MateBook X Pro com el Huawei MediaPad M5 estaran disponibles a partir d’aquesta primavera a Europa.

  El més destacat del dia d’avui, el primer dia del MWC, serà la presentació del nou mòbil de Sony, del que s’espera una actualització més moderna del disseny de la seva línia i la presentació d’una nova tecnologia tàctil. D’altra banda, també es celebrarà un gran nombre de conferències de diversos temes com el Cibercrim, les dones i la tecnologia o la intel·ligència artificial.

  Com cada any, l’esdeveniment provoca una pluja de milions a la ciutat de Barcelona. Segons els organitzadors, l’impacte del Mobile World Congress no ha parat de créixer des que va arribar a Barcelona. En aquells temps hi deixava uns 100 milions a la ciutat. Aquesta xifra s’ha més que quadruplicat fins als 471 milions que es preveuen aquest any, entre despeses dels assistents, expositors i de l’organitzador.

  El Mobile World Congress se centra en la tecnologia mòbil, però no es redueix als equips mòbils com ‘smartphones‘ o tauletes. Internet, les xarxes socials i, en concret, les xarxes 5G, tindran un pes important en el present congrés, de la mateixa manera que la intel·ligència artificial i el Blockchain. Així doncs, fins l’1 de març restarem atents a les últimes innovacions que llancen les marques més potents –excloent Apple- al mercat tecnològic.

  5/5 - (48402 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48402 votes)