ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  20/09/2023

  Posicionar una web a Google: quina és la seva importància i com tenir la millor estratègia

  POSICIONAR WEB A GOOGLE

  El posicionament web és una de les claus fonamentals per a aconseguir tenir èxit en línia, ja que implica l’optimització d’una pàgina web perquè aparegui en els primers resultats de Google i altres motors de cerca.

  En aquest post, li explicarem la importància del posicionament web per a la seva empresa, així com alguns consells per a desenvolupar la millor estratègia que li permeti destacar enfront de la seva competència.

  Què és el Posicionament Web i per què és essencial per a la seva empresa?

  El Posicionament Web, també conegut com a SEO (Search Engine Optimization), és un conjunt de tècniques i estratègies enfocades a optimitzar una pàgina web per a millorar la seva visibilitat i posició en els resultats de cerca. En poques paraules, es tracta d’aconseguir que el seu lloc web aparegui en els primers llocs de les pàgines de resultats quan els usuaris busquen paraules clau relacionades amb el seu negoci o indústria.

  En el món altament competitiu d’internet, tenir una pàgina web ben dissenyada i plena de contingut rellevant ja no és suficient. Si el seu lloc no es troba entre els primers resultats de cerca, és probable que passi desapercebut per a la majoria dels usuaris. Aquí és on entra en joc el posicionament web, que es converteix en una eina fonamental per a garantir l’èxit i la supervivència de la seva empresa en línia.

  La seva importància radica en diversos factors clau:

  • Visibilitat i trànsit: Aparèixer en els primers resultats de cerca augmenta significativament la visibilitat del seu lloc web. Quan els usuaris troben la seva pàgina entre els primers resultats, és més probable que facin clic i visitin el seu lloc, la qual cosa es tradueix en un major tràfic i més oportunitats de negoci.

  • Credibilitat i confiança: Els usuaris tendeixen a confiar en els resultats de cerca orgànics més que en els anuncis pagats. En estar ben posicionat, el seu lloc web es percep com una font de confiança i de qualitat, la qual cosa augmenta la credibilitat i la confiança dels usuaris en la seva empresa.

  • Competitivitat en el mercat: En un món digital saturat, on milers d’empreses competeixen per l’atenció dels usuaris, es converteix en un diferenciador clau. Si el seu lloc web no està optimitzat, els seus competidors que sí que ho estiguin prendran la davantera i s’emportaran als seus potencials clients.

  • Cost-efectivitat: En comparació amb altres estratègies de màrqueting digital, és una opció altament rendible a llarg termini. Una vegada que el seu lloc es posicioni en els primers resultats, el trànsit orgànic que generi no requerirà de pagaments addicionals, la qual cosa li permetrà estalviar en costos de publicitat.

  En optimitzar el seu lloc web per als motors de cerca, millorarà la seva visibilitat, augmentarà el trànsit, guanyarà credibilitat i es mantindrà competitiu en el seu mercat. Per tant, invertir temps i recursos a desenvolupar una estratègia sòlida de Posicionament Web és fonamental per a aconseguir l’èxit i destacar en la vasta jungla digital.

  EMPRESA DE POSICIONAMENT WEB

   

  La rellevància dels primers llocs de Google per als usuaris

  Els primers llocs de Google són altament sol·licitats pels usuaris a causa de diverses raons clau que influeixen directament en la seva experiència de cerca i en la satisfacció de les seves necessitats. Aquestes són algunes de les raons per les quals els usuaris prefereixen fer clic en els primers resultats de cerca:

  1. Rellevància i qualitat de la informació: Els usuaris busquen respostes ràpides i precises a les seves consultes. Els primers resultats de Google solen ser els més rellevants i estar més ben alineats amb les paraules clau utilitzades en la cerca. Això augmenta la probabilitat que els usuaris trobin exactament el que estan buscant, proporcionant-los una experiència de cerca satisfactòria.

  2. Confiança en l’autoritat: Els usuaris tendeixen a confiar que Google els mostrarà els millors resultats en les seves cerques. La posició en la qual es troba un lloc web en els resultats de cerca pot percebre’s com un senyal d’autoritat i reputació. Per tant, els usuaris solen sentir-se més segurs en fer clic en els primers resultats, ja que Google els considera rellevants i valuosos.

  3. Facilitat i rapidesa d’accés: La majoria dels usuaris busquen informació de manera ràpida i eficient. Els primers llocs de Google estan en la part superior de la pàgina de resultats, cosa que significa que els usuaris poden accedir ràpidament a la informació sense haver de desplaçar-se cap avall. Això facilita l’accés i augmenta la probabilitat que els usuaris facin clic en aquests enllaços.

  4. Menor risc de spam o contingut irrellevant: Google utilitza algorismes sofisticats per a avaluar la qualitat i rellevància dels llocs web. Els primers llocs generalment estan ocupats per pàgines que compleixen amb els estàndards de qualitat i eviten pràctiques enganyoses o spam. Els usuaris, conscients d’això, prefereixen fer clic en resultats que ofereixen informació de confiança i de qualitat.

  5. Major probabilitat de trobar solucions o productes: En moltes ocasions, els usuaris busquen productes o serveis específics. Els primers llocs solen estar ocupats per pàgines que ofereixen productes, informació o solucions que satisfan directament les necessitats de l’usuari. Això fa que els primers enllaços siguin més atractius i rellevants per als usuaris.

  6. Hàbits de cerca i patrons de comportament: Els usuaris tendeixen a confiar en els primers resultats de cerca a causa dels hàbits de cerca i comportaments apresos amb el temps. La percepció que els primers llocs són els més valuosos ha estat reforçada per l’experiència positiva d’altres usuaris, la qual cosa influeix en la seva decisió de fer clic en aquests enllaços.

  Els usuaris confien que aquests resultats els proporcionaran les respostes que busquen de manera ràpida i de confiança, la qual cosa els converteix en una opció preferida per a satisfer les seves necessitats de cerca de manera efectiva.

  COM POSICIONAR PÀGINES WEB A GOOGLE

  Com tenir la millor estratègia de posicionament web

  Per a desenvolupar una estratègia de posicionament web efectiva, és fonamental tenir en compte els següents aspectes:

  1. Recerca exhaustiva de paraules clau:

  La recerca de paraules clau és el pilar fonamental d’una estratègia de posicionament web sòlida. Utilitzi eines especialitzades per a identificar les paraules i frases clau més rellevants i buscades per la seva audiència en relació amb el seu negoci. Aquestes paraules clau han de ser rellevants, tenir un volum de cerca significatiu i tenir una competència raonable. És important comprendre les intencions darrere de les cerques per a adaptar el seu contingut de manera efectiva.

  Una vegada que hagi identificat les paraules clau, incorpori-les estratègicament en el seu contingut, títols, descripcions, etiquetes i en els fiqui dades del seu lloc web. Això permetrà que els motors de cerca comprenguin la rellevància de la seva pàgina per a unes certes consultes i la mostrin als usuaris adequats.

  2. Generació de contingut rellevant i de qualitat:

  El contingut és el cor de qualsevol estratègia de posicionament web reeixida. Creu contingut valuós i útil per als seus usuaris, enfocat a satisfer les seves necessitats i resoldre els seus problemes. Asseguri’s que el seu contingut sigui original, ben escrit i que aporti valor a la seva audiència.

  A més d’articles i textos, consideri utilitzar altres formats com a imatges, vídeos, infografies i podcasts, per a diversificar el seu contingut i atreure a diferents tipus d’usuaris. Mantingui el seu contingut actualitzat i rellevant per a mantenir l’interès dels visitants i millorar la seva posició en els motors de cerca.

  3. Optimització tècnica del seu lloc web:

  L’optimització tècnica és un aspecte fonamental per a aconseguir un bon posicionament web. Asseguri’s que el seu lloc web sigui ràpid i tingui temps de càrrega reduïts, ja que els usuaris i els motors de cerca afavoreixen les pàgines que es carreguen ràpidament. A més, asseguri’s que el seu lloc web estigui adaptat a dispositius mòbils, ja que cada vegada més persones utilitzen els seus telèfons per a buscar informació en línia.

  Organitzi l’estructura del seu lloc web de manera clara i coherent, amb una navegació fàcil d’usar. Utilitzi URL amigables i optimitzi les etiquetes HTML, com els encapçalats (H1, H2, H3, etc.), per a ajudar els motors de cerca a entendre la jerarquia i el contingut del seu lloc.

  4. Estratègia d’enllaços interns i externs:

  Els enllaços interns i externs són importants per al posicionament web. Creu una estructura d’enllaços interns ben planificada que faciliti la navegació dins del seu lloc web i proporcioni als usuaris una experiència fluida i satisfactòria.

  A més, treballi en l’obtenció d’enllaços de qualitat des d’altres llocs web rellevants de la seva indústria. Els enllaços externs, també coneguts com backlinks, són considerats pels motors de cerca com a vots de confiança cap al seu lloc. Quants més enllaços de qualitat rebi, major serà l’autoritat percebuda del seu lloc web, la qual cosa pot traduir-se en un millor posicionament en els resultats de cerca.

  En combinar aquests aspectes en la seva estratègia, estarà en el camí correcte per a millorar la visibilitat del seu lloc web i atreure a més clients potencials, la qual cosa es traduirà en l’èxit en línia de la seva empresa.

  AJUDA PER A POSICIONAR WEB A INTERNET

  Preguntes freqüents

  Quant temps es triga a veure resultats amb el posicionament web?

  El temps per a obtenir resultats amb el posicionament web pot variar segons diversos factors, com la competència en la seva indústria, la qualitat del seu lloc web i l’estratègia implementada. Generalment, es comencen a veure millores en el trànsit i rànquings entre 3 i 6 mesos, però els resultats significatius poden trigar més temps a aconseguir-se.

  Quina és la diferència entre el posicionament orgànic i els anuncis pagats?

  El posicionament orgànic es refereix a aparèixer en els resultats de cerca de manera natural, sense pagar a Google per això. D’altra banda, els anuncis pagats (SEM) són espais patrocinats que es mostren en la part superior dels resultats de cerca i es paguen cada vegada que un usuari fa clic en l’anunci. El posicionament orgànic ofereix trànsit sostenible a llarg termini, mentre que els anuncis pagats ofereixen resultats immediats però requereixen una inversió contínua.

  Puc mantenir el posicionament de la meva pàgina web una vegada aconseguits els primers llocs?

  Sí, és possible mantenir el posicionament web una vegada que s’han aconseguit els primers llocs en els resultats de cerca. No obstant això, el posicionament web és una tasca contínua i competitiva. És important continuar actualitzant i millorant el contingut del seu lloc web, mantenir-se al corrent de les tendències en SEO i adaptar-se als canvis en els algorismes dels motors de cerca. En GESTINET, treballem en estratègies de posicionament a llarg termini per a mantenir i millorar la seva posició en el temps.

  Contacti’ns i deixi’ns posicionar la seva pàgina web en el més alt de Google!

  Si desitja portar la seva pàgina web pel cap alt alt dels resultats de cerca en Google i obtenir tots els beneficis del posicionament web, no busqui més! A GESTINET som una empresa especialitzada en el posicionament web i estem llestos per a ajudar-lo a millorar la visibilitat i el rendiment en línia del seu negoci.

  I, Per què triar-nos?

  • Experiència i coneixement: Comptem amb un equip de professionals altament experimentats i apassionats pel posicionament web. La nostra empresa ha treballat amb una àmplia varietat de clients i sectors, la qual cosa ens ha proporcionat una valuosa experiència en diferents escenaris i ens ha permès estar al dia amb les últimes tendències i millors pràctiques en SEO.

  • Estratègia personalitzada: Entenem que cada negoci és únic i té necessitats específiques. És per això que desenvolupem estratègies de posicionament web personalitzades i adaptades a les particularitats de la seva empresa. Analitzem la seva indústria, investiguem a la seva competència i estudiem les paraules clau més rellevants per a la seva audiència per a crear una estratègia que ho diferenciï i ho posicioni en el més alt dels resultats de cerca.

  • Enfocament ètic i transparent: A GESTINET seguim pràctiques ètiques i transparents en totes les nostres accions de posicionament. No utilitzem tàctiques enganyoses o spam que puguin posar en risc la reputació del seu lloc web. La nostra prioritat és brindar-li resultats sostenibles i a llarg termini, generant confiança tant en els motors de cerca com en els seus usuaris.

  • Resultats demostrables: El nostre objectiu és aconseguir que la seva pàgina web obtingui un major trànsit orgànic, millors rànquings i un increment en les conversions. Mesurem i analitzem constantment el rendiment del seu lloc web per a garantir que les nostres estratègies estiguin donant els resultats esperats i realitzar ajustos quan sigui necessari.

  Contacti’ns i descobreixi com GESTINET pot impulsar la seva presència en línia i ajudar el seu negoci a aconseguir nous nivells d’èxit en el món digital!

  Rate this post

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  Rate this post