ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  22/03/2018

  Tecnologia Blockchain i Bitcoin: el futur de la economia mundial?

  En els últims temps, segur que en algun moment o altre em sentit a parlar de criptomonedes, Bitcoins, tecnologia Blockchain… però, realment som conscients del que són i del futur d’aquestes monedes virtuals?

  Els Bitcoins engloben un sistema de pagament digital que està en ple auge des de finals del passat novembre de 2017. Varen néixer l’any 2009 de la mà d’un o uns creadors anònims dels quals es desconeix la identitat real. El Bitcoin es fonamenta amb la tecnologia Blockchain. El Blockchain és molt semblant a un llibre comptable, públic i distribuït en el qual es reflexa un històric de transaccions mitjançant cadenes de blocs, difícilment falsificables. Una de les principals característiques que comparteixen totes les criptomonedes és la descentralització, és a dir, no estan recolzades per cap govern ni banc central, així com tampoc de cap seguretat jurídica, pel que se sap fins ara. El preu del Bitcoin és molt volàtil i això és el que fa que els usuaris més atents n’estiguin traient profit. Aquest es coneix mitjançant diversos portals d’Internet i es tracta d’una cotització a temps real mitjançant ex-changes, que depèn dels moviments de demanda i oferta que són registrats pels integrants del sistema. En el cas dels Bitcoins, existeix una quantitat de monedes limitades en el temps. Alguns experts opinen que el preu tendirà a pujar si segueix augmentant el nombre d’usuaris. De fet, el Bitcoin té les característiques generals dels diners: durabilitat, potabilitat, fungibilitat, escasseig, divisibilitat i reconeixement, però es basa en propietats matemàtiques.

  Es tracta d’un projecte innovador en la societat actual, que es troba en constant evolució i canvi. Molts dels especialistes en tecnologia asseguren un futur en que passaran a constituir-se com a sistema d’intercanvi universal, si no el Bitcoin, les criptomonedes en general. A tall d’exemple, Jack Dorsey -director executiu de Twitter i de l’empresa de pagaments Square-, va parlar ahir de la seva forta convicció cap al potencial del Bitcoin. En una entrevista a The Times, Dorsey es va reafirmar com a gran inversor del Bitcoin i va dir que creu que la criptomoneda substituirà al potent dolar de EE.UU en les finances internacionals i es convertirà així en la principal moneda mundial per pagaments. L’empresari va citar literalment que “el món finalment tindrà una moneda única, Internet tindrà una moneda única” i que “personalment creu que serà el Bitcoin”.

  La tecnologia Blockchain pot resoldre importants problemes de seguretat que suposen les transaccions descentralitzades entre emissor i receptor, podent ser aplicada en diversos camps.  A més, i tal i com va explicar Dorsey, a mesura que el nombre d’usuaris creix exponencialment i cada cop més persones s’animen a tenir-ne degut a la seva trajectòria, hi ha noves tecnologies que es construeixen a partir del Blockchain i són les que el faran créixer degut a la seva accessibilitat pel públic general.

  Hi ha hagut molta polèmica pel que fa aquest nou sistema de transaccions digitals, així com també molts usuaris n’han sortit beneficiats i, d’altres, li estan buscant nous enfocaments a la tecnologia que els sosté.

  Actualment existeixen cada cop més funcionalitats associades al Bitcoin. Des de pagar un bé o servei, comprar i vendre Bitcoins (tradejar) mitjançant les ex-changes -pàgines web que es dediquen a ser proveïdors de Bitcoins- o crear Bitcoins mitjançant màquines especialitzades, entre moltes altres. Les transaccions s’efectuen habitualment mitjançant aplicacions de mòbil o ordinador i tant sols es necessita la direcció del compte Bitcoin del destinatari, l’import, i prement enviar aquesta transacció ja no tindrà volta enrere.

  L’equip de Gestinet ja està immers en recopilar informació per aprofitar les funcionalitats que poden aportar la nova tecnologia Blockchain, sempre procurant estar actualitzats pel que fa al manteniment informàtic i recordant la importància per a qualsevol empresa de disposar d’un òptim i eficient posicionament Google.

  5/5 - (48454 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48454 votes)