ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  Usabilitat i experiència de l’usuari en el disseny web: Claus per a l’èxit digital

  EMPRESA DE DISSENY WEB

  El disseny web s’ha convertit en un camp que abasta molt més que simplement l’estètica visual. S’ha erigit en un art multifacètic, on cada píxel i línia de codi s’entrellacen per a crear alguna cosa més que una simple presència en línia; creen experiències significatives. En el cor d’aquesta disciplina, trobem dos elements crucials que determinen la qualitat i l’impacte d’aquestes experiències: la usabilitat i l’experiència de l’usuari (UX).

  Ja no es tracta únicament de crear pàgines atractives des del punt de vista visual. Es tracta de comprendre profundament com els usuaris interactuen, quines emocions experimenten mentre naveguen i com se senten després d’haver-ho explorat.

  El disseny de pàgines web s’ha transformat en un mitjà per a comunicar, facilitar, i en última instància, millorar la vida dels qui l’utilitzen.

  Què és la Usabilitat en el Disseny Web?

  La usabilitat és un concepte fonamental que es refereix a l’experiència que tenen els usuaris en interactuar amb un lloc web. Implica la capacitat del lloc per a ser eficient, intuïtiu i satisfactori d’usar. Aconseguir una usabilitat adequada és essencial per a retenir als visitants, fomentar el seu compromís i garantir que compleixin els seus objectius en visitar el lloc.

  Un dels pilars de la usabilitat és la navegació clara. Això implica que els usuaris han de poder trobar fàcilment la informació que estan buscant. Per a aconseguir-ho, és essencial que l’estructura del lloc web estigui ben organitzada, amb menús i enllaços que siguin coherents i comprensibles. Els usuaris no han de sentir-se perduts ni confosos en moure’s pel lloc.

  L’accessibilitat és un altre aspecte clau. Un lloc web ha de ser accessible per a totes les persones, independentment de les seves habilitats o discapacitats. Això significa que ha d’estar dissenyat tenint en compte la navegació per teclat, ser compatible amb lectors de pantalla i complir amb les pautes d’accessibilitat web.

  L’accessibilitat garanteix que tots els usuaris tinguin l’oportunitat de gaudir i utilitzar el lloc sense obstacles.

  La capacitat de resposta és un altre component important. Els usuaris accedeixen als llocs des d’una varietat de dispositius, com a computadores d’escriptori, tauletes i telèfons mòbils. Un disseny web receptiu s’adapta automàticament a la grandària de la pantalla i la resolució del dispositiu, la qual cosa permet una experiència d’usuari consistent i òptima en tots els contextos.

  A més, la usabilitat implica l’optimització de la velocitat de càrrega del lloc. Els usuaris tendeixen a abandonar un lloc si les pàgines demoren massa a carregar-se. Per tant, és crucial minimitzar els temps de càrrega per a garantir una experiència fluida i sense frustracions.

  Per tant, en prioritzar la usabilitat, els dissenyadors web poden crear llocs que siguin atractius, funcionals i reeixits en la retenció i conversió de visitants.

  EMPRESA PER A DISSENYAR PÀGINES WEB

   

  L’Experiència de l’Usuari (UX) i la seva Importància

  L’experiència de l’usuari (UX) és la suma de totes les interaccions que té un usuari amb un lloc web, aplicació o producte. Això inclou aspectes emocionals i funcionals. Una bona UX no sols fa que un lloc sigui agradable d’usar, sinó que també pot influir en la percepció de la marca i la conversió de visitants en clients.

  1. Què és l’experiència de l’usuari?

  L’experiència de l’usuari és un camp multidisciplinari que se centra en la creació de productes i serveis que siguin fàcils d’usar, intuïtius i satisfactoris. Els professionals de l’experiència de l’usuari treballen per a comprendre les necessitats i desitjos dels usuaris, i després dissenyar productes que satisfacin aquestes necessitats.

  Es pot dividir en dues categories principals:

  • L’experiència d’usuari visual (UI) es refereix a l’aparença i la sensació d’un producte. Això inclou el disseny del lloc web, la tipografia, el color i l’ús de l’espai.

  • L’experiència d’usuari funcional (FU) es refereix a la facilitat d’ús d’un producte. Això inclou la navegació, les funcions i l’accessibilitat.

   

  2. Per què és important l’experiència de l’usuari?

  És important per diverses raons:

  • Augmenta la satisfacció del client: fa que els usuaris siguin més feliços amb els productes i serveis que utilitzen. Això pot conduir a una major lleialtat del client i a una major probabilitat que els usuaris recomanin el producte o servei a uns altres.

  • Millora la conversió: pot ajudar els usuaris a trobar el que necessiten de manera ràpida i senzilla. Això pot conduir a un augment de les vendes i de les conversions.

  • Redueix els costos: pot ajudar les empreses a estalviar diners en reduir el número de cridades al servei d’atenció al client i les devolucions de productes.

  • Incrementa la visibilitat de la marca: pot ajudar les empreses a crear una bona impressió en els clients i a millorar la seva reputació de marca.

   

  3. Com es crea una bona experiència de l’usuari?

  Hi ha diversos passos que es poden seguir per a crear una bona experiència de l’usuari:

  1. Comprendre les necessitats de l’usuari: El primer pas és comprendre les necessitats i desitjos dels usuaris. Això es pot fer mitjançant la recerca de mercat, l’observació dels usuaris i la recopilació de comentaris.

  2. Definir els objectius de l’experiència de l’usuari: Una vegada que s’entenen les necessitats dels usuaris, s’han de definir els objectius de l’experiència de l’usuari. Aquests objectius han de ser específics, mesurables, assolibles, rellevants i temporals.

  3. Dissenyar l’experiència de l’usuari: El següent pas és dissenyar l’experiència de l’usuari. Això inclou el disseny del lloc web, la creació de prototips i la realització de proves amb usuaris.

  4. Implementar l’experiència de l’usuari: Una vegada que s’ha dissenyat l’experiència de l’usuari, s’ha d’implementar. Això pot implicar la creació d’un nou lloc web o l’actualització d’un lloc web existent.

  5. Mesurar l’èxit de l’experiència de l’usuari: L’últim pas és mesurar l’èxit de l’experiència de l’usuari. Això es pot fer mitjançant la recopilació de dades sobre l’ús del lloc web, els comentaris dels usuaris i les taxes de conversió.

   

  L’experiència de l’usuari, a més, és un camp en constant evolució. A mesura que les tecnologies canvien, és necessari mantenir-se al dia de les últimes tendències.

  DISSENYAR I ACTUALITZAR UNA PÀGINA WEB

  Claus per a una Usabilitat Exitosa

  La usabilitat és un factor clau per a l’èxit de qualsevol lloc web. Un lloc web que és fàcil d’usar i intuïtiu mantindrà als usuaris compromesos i els animarà a tornar:

   

  Disseny Responsive

  El disseny web responsive és essencial en l’era mòbil actual. Els usuaris accedeixen a Internet des d’una varietat de dispositius, inclosos telèfons intel·ligents, tauletes i computadores d’escriptori. Un lloc web responsive s’adapta a diferents grandàries de pantalla perquè els usuaris puguin veure’l i usar-lo de manera còmoda en qualsevol dispositiu.

  Navegació Intuïtiva

  Una navegació clara i senzilla és una de les claus fonamentals de la usabilitat. Els usuaris han de poder trobar fàcilment la informació que necessiten. Els menús de navegació han de ser lògics i fàcils d’entendre. Utilitzi etiquetes descriptives i organitzi el contingut de manera jeràrquica.

  Aquí hi ha alguns consells per a crear una navegació intuïtiva:

  • Usi un menú de navegació principal que es trobi en la part superior o inferior de cada pàgina.

  • Usi etiquetes descriptives per als enllaços del menú de navegació.

  • Organitzi el contingut de manera jeràrquica, amb els elements més importants situats en la part superior.

  • Usi menús desplegables o submenús per a organitzar el contingut complex.

  • Proporcioni enllaços a les pàgines més importants del seu lloc en la barra de navegació.

  • Usi enllaços d’ancoratge per a permetre als usuaris saltar a diferents seccions de la pàgina.


  Velocitat de Càrrega

  La velocitat de càrrega del lloc web és crucial. Els usuaris moderns esperen que els llocs es carreguin ràpidament. Optimitzi les imatges i minimitzi els scripts innecessaris per a millorar la velocitat.

  Aquí hi ha alguns consells per a millorar la velocitat de càrrega del lloc web:

  • Usi imatges d’alta qualitat però amb una grandària d’arxiu petit.

  • Utilitzi un compressor d’imatges per a reduir la grandària dels arxius d’imatge.

  • Usi un servei d’allotjament web de qualitat que ofereixi velocitats de càrrega ràpides.

  • Optimitzi els scripts i els estils CSS perquè es carreguin de manera eficient.

  • Eviti usar massa scripts i estils CSS.

  • Utilitzi una xarxa de lliurament de contingut (CDN) per a lliurar el contingut del seu lloc web des de servidors distribuïts geogràficament.

  Millorant l’Experiència de l’Usuari

  A. Contingut de Qualitat

  El contingut és el rei en el disseny web. Proporcionar informació útil i rellevant als seus usuaris és essencial. Utilitzi un llenguatge clar i eviti les paraules tècniques innecessàries.

  Aquí hi ha alguns consells per a proporcionar contingut de qualitat:

  • Escrigui contingut clar i concís.

  • Usi un llenguatge senzill i fàcil d’entendre.

  • Utilitzi imatges i vídeos per a ajudar a il·lustrar els seus punts.

  • Proporcioni enllaços a fonts externes per a recolzar la seva informació.

  • Actualitzi el seu contingut regularment per a mantenir la seva informació actualitzada.

  B. Disseny Visual Atractiu

  Un disseny web visualment atractiu pot retenir l’atenció dels visitants. Utilitzi una paleta de colors coherent i agradable a la vista. Les imatges i els gràfics han de complementar el contingut i no distreure.

  Aquí hi ha alguns consells per a crear un disseny visual atractiu:

  • Usi una paleta de colors coherent.

  • Triï colors que siguin agradables a la vista.

  • Eviti usar massa colors.

  • Usi imatges i gràfics d’alta qualitat.

  • Asseguri’s que les imatges i els gràfics complementin el contingut.

  • Eviti usar imatges i gràfics que distreguin.

   

  C. Proves d’Usuari

  Realitzar proves d’usuari és una pràctica valuosa per a identificar problemes en la UX. Observi com els usuaris interactuen amb el seu lloc i prengui mesures en funció dels seus comentaris i comportaments.

  Aquí hi ha alguns consells per a realitzar proves d’usuari:

  • Identifiqui als usuaris objectiu per a les seves proves.

  • Desenvolupi una llista de tasques que desitja que els usuaris realitzin.

  • Observi com els usuaris interactuen amb el seu lloc.

  • Recopili comentaris dels usuaris sobre la seva experiència.

  • Prengui mesures en funció dels comentaris i comportaments dels usuaris.

   

  En centrar-se en les claus de la usabilitat reeixida, pot crear un lloc web que sigui fàcil d’usar, intuïtiu i atractiu per als seus usuaris.

  Si desitja destacar-se en el món del disseny web, mai subestimi la importància de la usabilitat i l’experiència de l’usuari. Aquestes claus són la base d’un lloc web reeixit que deixa una impressió duradora en els seus visitants i usuaris.

  Recordi que el disseny web és un camp en constant evolució, per la qual cosa sempre ha d’estar disposat a aprendre i adaptar-se a les noves tendències i tecnologies per a continuar brindant la millor experiència possible als seus usuaris.

  I, per a obtenir els millors resultats en aquest sentit, és necessari tenir al costat a una empresa experta en disseny de pàgines web.

  disseny web responsive

  Preguntes freqüents

  Per què és important treballar amb una empresa especialitzada en disseny web?

  Les empreses especialitzades en disseny web compten amb el coneixement i l’experiència necessaris per a aplicar les claus de la usabilitat reeixida. Poden ajudar les empreses a crear llocs web que compleixin amb els objectius del seu negoci i que satisfacin les necessitats dels seus usuaris.

  Quina és la importància de l’accessibilitat en el disseny web?

  L’accessibilitat és important en el disseny web perquè permet que tots els usuaris, independentment de les seves capacitats, puguin accedir al contingut i a les funcions d’un lloc web.

  Com es pot millorar la usabilitat d’un lloc web?

  Hi ha diverses maneres de millorar la usabilitat d’un lloc web, com fer que el lloc web sigui responsive perquè es vegi bé en diferents disposicions, crear una navegació intuïtiva que sigui fàcil d’entendre, reduir el temps de càrrega del lloc web, proporcionar contingut de qualitat que sigui útil i rellevant per als usuaris i utilitzar un disseny visual atractiu que sigui agradable a la vista.

  Empreses especialitzades en disseny web: essencials per a crear un lloc web que sigui fàcil d’usar, intuïtiu i atractiu per als usuaris

  Empreses com GESTINET compten amb el coneixement i l’experiència necessaris per a aplicar les claus de la usabilitat reeixida. Poden ajudar a crear llocs web que compleixin amb els objectius del seu negoci i que satisfacin les necessitats dels seus usuaris.

  GESTINET és experta en disseny web, desenvolupament de software i màrqueting digital. Compta amb més de 20 anys d’experiència en el sector i un equip de professionals qualificats que poden ajudar les empreses a crear llocs web reeixits.

  Alguns dels beneficis de treballar amb una empresa especialitzada en disseny web inclouen:

  • Accés a les últimes tendències i tecnologies

  • Experiència en la creació de llocs web per a diferents tipus d’empreses

  • Assessorament expert sobre les necessitats d’usabilitat

  • Dissenys personalitzats que compleixen amb els objectius del seu negoci

  • Proves d’usuari per a garantir una experiència òptima per als usuaris

   

  Si està buscant crear un lloc web reeixit, és important treballar amb una empresa especialitzada en disseny web.

  No dubti a contactar amb nosaltres si necessita més informació.

   

  5/5 - (1 vote)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (1 vote)