ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  09/08/2018

  La influència de la usabilitat en el posicionament web

  Posicionament web

  La gran majoria de professionals en posicionament web centren gran part del temps en treballar les paraules claus i poc més, però existeixen altres factors que afecten el posicionament SEO i que s’han de tenir en compte.

  Els algoritmes dels motors de cerca no només consideren les paraules claus i les metadades referents a les cerques dels usuaris, també valoren dades com la duració de la visita, la tassa de rebot, els enllaços, les pàgines visitades…

  La experiència d’usuari és bàsica per a aconseguir que els usuaris es mantinguin a la pàgina web i interactuïn amb el contingut, pel que augmentarà la qualificació del lloc web.

  La usabilitat del lloc web té a veure amb diferents elements del disseny web. L’eficàcia és un punt a tenir en compte, l’usuari ha de poder aconseguir els seus objectius quan entren a la pàgina web, així com trobar la informació que necessiten o posar-se en contacte amb l’empresa. Si no és així, la web necessita un redisseny per a millorar-ho.

  La rapidesa en que l’usuari pot completar el seu objectiu o trobar la informació que desitja és clau per a mantenir-lo a la pàgina web. Si els visitants no poden trobar el que busquen ràpidament és probable que abandonin la pàgina web i ho busquin en la competència. En conseqüència, el posicionament web es pot veure negativament afectat.

  L’usuari ha de ser capaç d’aprendre com moure’s per la pàgina web, com navegar-hi i interactuar. El temps que poden perdre entenent com funciona el lloc web, el podrien dedicar a llegir la informació o bé realitzar compres. L’experiència de l’usuari ha de ser intuïtiva, còmode i inconscient.

  El fet de repetir el tràfic pot ajudar a obtenir millor posicionament web, pel que és important que l’usuari sàpiga com tornar a trobar la pàgina web que ha visitat. El més habitual és que l’usuari busqui la pàgina a través de paraules clau ja que no recorda el nom de l’empresa, així doncs, utilitzar les paraules clau adequades i deixar clar de què tracta la web poden fer guanyar un client potencial al negoci.

  La prevenció d’errors com els errors 404 o enllaços trencats, pot evitar l’afectació negativa de l’experiència d’usuari i el posicionament.

  Tot i que en gran part de situacions els elements que potencien una bona usabilitat web també milloren el posicionament seo, hi ha casos en que existeixen alguns conflictes com pot ser la inclusió de paraules clau sense coherència i repetidament afectant la comprensió del text o la inclusió d’enllaços que no tinguin a veure amb el contingut.

  Els motors de cerca recompensen els llocs web que són fàcils d’utilitzar, pel que el disseny web ha d’estar orientat a la usabilitat per a assegurar una experiència d’usuari òptima.

  5/5 - (48650 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48650 votes)