ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


  He llegit i accepto la Política de privacitat

  ZooPark: l’espia d’Android

  Manteniment informatic malware android

  Zoopark es el malware que afecta al sistema Android més perjudicial de la historia. Es creu que està operatiu des de 2015, quan va aparèixer per primer cop amb l’objectiu de robar alguns detalls dels comptes dels dispositius mòbils i contactes. Actualment s’ha desenvolupat fins a la quarta versió i les millores són realment molt significatives.

  El seu origen es creu que pot estar a les mans d’algun govern o agencia d’intel·ligència ja que el seu desenvolupament és complex i molt sofisticat i l’objectiu és clau: el ciberespionatge.

  Les funcionalitats principals són instal·lar keyloggers, accedir a dades del navegador, portapapers, historial de cerca, arxius multimèdia de la targeta de memòria, registre de trucades i àudio i, fins i tot, dades de les aplicacions com Telegram i Whatsapp. D’altra banda, també te la possibilitat de capturar imatges, vídeo i àudio sense el permís del propietari del dispositiu.

  L’expansió d’aquest malware es fa mitjançant dos vies principals: els canals de Telegram i els llocs de fake news. Les pàgines de fake news s’han convertit en un punt de distribució important ja que simulen ser famoses pàgines web de notícies i en realitat redirigeixen l’usuari a llocs de descàrregues d’APKs nocives. Un bon manteniment informàtic pot evitar la infecció del hardware i software dels dispositius mòbils i preserven la seguretat per prevenir aquest tipus de malwares.

  Tot i que a hores d’ara és impossible saber el desenvolupador real d’aquest malware, els objectius d’aquest han estat específicament seleccionats i com que la finalitat és l’espionatge i l’ús de les dades personals es creu que prové de la mà d’algun país. Ara per ara, els països afectats són des d’Egipte, Jordània, Marroc, Líban i Iran i no existeix solució definitiva ni per preveure’l ni per eliminar-lo eficaçment. L’única opció viable és tornar a instal·lar per complet el sistema operatiu amb ajuda d’un tècnic especialitzat en manteniment informàtic.

  5/5 - (48516 votes)

  Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

  SEO Posicionament Web
  5/5 - (48516 votes)