ACCÉS CLIENTS   
Suport
PARLEM?   93 817 40 25


    He llegit i accepto la Política de privacitat

    12/03/2018

    Vols ser un expert en posicionament web i SEO?

    Tot indicava que aquest any vindria carregat de noves tendències i que la manera d’entendre el posicionament web faria capgirar la forma en que s’ha realitzat el SEO fins l’actualitat. I així ha estat.

    Any rere any les empreses com Gestinet que es dediquen al posicionament SEO es mostren a l’expectativa de les novetats que es presenten i les noves pràctiques per implementar als productes dels seus clients en quant a posicionament web. En aquest 2018 les podem resumir en sis.

    Des de l’any 2003 que es va implementar el Keyword stuffing: una tècnica de Black Hat SEO que consisteix en un ús excessiu de paraules dins d’un text amb l’objectiu -mal enfocat- de donar-li més pes a aquesta paraula. Així com aquesta tècnica va tenir un boom important als seus inicis i en el seu moment es va sobre-utilitzar donant bons resultats, actualment motors de cerca com el gegant Google ho penalitzen, i molt.

    L’algoritme de Google està en constant canvi i, tot i que és molt difícil mantenir-se en alerta les 24h tenint en compte la implicació que requereix dur un negoci o empresa, si que és possible tenir les eines bàsiques d’aquests últims temps que calen actualitzar durant el manteniment web.

    Així doncs, començarem parlant de les cerques per veu. Últimament s’ha parlat molt de la tendència alcista a utilitzar els dispositius mòbils per navegar cada cop més temps al dia. Un estudi publicat per Statista el maig de 2017 reafirma que els espanyols dediquem una mitjana de 2 hores i 11 minuts al dia navegant davant una pantalla. Això comporta una sèrie de canvis als que ens hem d’adaptar. Per exemple, cada cop més s’utilitza la cerca a través de veu via smartphone i, sembla ser que això només n’és el principi. D’aquesta manera, ja no emmarquem el SEO en el contingut, les fotografies o els vídeos, sinó també en la veu. Però res té a veure amb els assistents de veu més sonats com són Cortana de Microsoft o Siri de iOS. Sinó que la diferència entre el que busca literalment l’usuari és notable. Mentre que l’usuari al cercador Google escriu “Restaurants Barcelona”, en un assistent de veu opta per pronunciar una seqüència de paraules més llarga com seria “On puc trobar un restaurant a Barcelona?”

    Alguns punts rellevants serien tenir en compte els termes longtail. És a dir, les cadenes de paraules llargues; les faqs; incorporar dades estructurades, de manera que ajudin als robots de Google a comprendre l’usuari mitjançant etiquetes, o anotacions, com a descripcions que enriqueixin el contingut; i, per últim però no menys important, el disseny responsiu.

    Per altra banda, el segon canvi que Google agrairà és l’Index Mobile First. No és estrany que Google valori positivament les plataformes web que estan preparades per a dispositius mòbils per oferir una experiència millorada als usuaris que naveguen via smartphones. Aquest fet comporta que Google ja no valora l’experiència d’usuari mitjançant la versió web d’escriptori, sinó que ho fa des de l’algoritme Mobile First Index, mencionat anteriorment. Es tracta d’una nova manera d’indexar pàgines web amb l’objetiu de prioritzar els llocs responsius davant els que s’han quedat enrere.

    En tercer lloc, ens trobem que l’experiència d’usuari (UX) ha adquirit més rellevància a nivell de SEO -seguint la línia de cada any. L’objectiu principal de Google és mostrar als seus usuaris el contingut exacte que estan buscant i que, alhora, puguin interactuar amb la pàgina còmodament. Es tracta de tenir en compte l’estètica però sense abandonar mai la funcionalitat. De fet, aquesta és la base d’un bon disseny d’UX.

    És clar que el linkbuilding no passa de moda i, de fet, cada cop té més rellevància dins del SEO. Google continua valorant amb bona nota els enllaços externs dins la pròpia web. Tot i així, la base a seguir ha passat a ser la qualitat abans que la quantitat: contingut de qualitat, que sigui útil i funcional sense perdre mai de vista la naturalitat que reclama Google en tot el seu model de SEO.

    En cinqué terme trobem les novetats en SERP de Google -la primera pàgina dels resultats de Google. S’han dut a terme alguns canvis beneficiosos cap a l’usuari per a que aquest pugui visualitzar més informació des del mateix cercador sense haver d’accedir al lloc web en concret. A més, a banda dels fragments destacats (rich snippets) també han aparegut respostes instantànies i meta descripcions llargues i dinàmiques. Haurem d’estar atents a noves implementacions i, sobretot, als fragments enriquits. La motivació general de tots els clients web és formar part d’ells i és important tenir-ho en compte si Google decideix mostrar-los en les seves cerques amb més freqüència. Aquest fragments també s’anomenen Posició Cero, i són els que destaquen un dels resultats de la primera pàgina de Google. A tall d’exemple, si la seva posició normal és la quarta, pot estar per sobre del primer classificat degut a això. Google decideix segons la rellevància del contingut i la concordança amb la query de l’usuari quina és la pàgina que es posiciona en primer lloc. Així, influencien des de l’ús de les taules, als llistats numèrics, bullets i paràgrafs curts. La principal motivació estesa entre tots els clients web serà estar en els featured snippets mencionats anteriorment, degut al tràfic i el CTR que generaran en conseqüència.

    Per últim, destaquem la importància de la seguretat SSL. Fa més d’un any que Google va començar a marcar les pàgines HTTP com a no segures i això perjudica a les webs que encara no disposen d’un SSL. La seguretat és un camp fonamental en l’entorn digital en el que ens trobem. De fet, és un d’ells punts fonamentals si l’objectiu és tenir les millors posicions dins el ranking de Google. D’aquesta manera, no només ofereixes seguretat als usuaris, sinó que resulta ser una garantia d’autenticitat del lloc web per a que els usuaris se sentin protegits tant en termes de seguretat com de privacitat.

    En resum, aquestes són les sis pinzellades que hem volgut desvetllar en aquest article sobre el posicionament web. A Gestinet n’utilitzem moltes més que donen un valor incalculable en el manteniment web dels nostres clients dins la xarxa d’Internet i aquest és el nostre secret. Unes claus que les hem fet nostres gràcies al cúmul d’anys d’experiència dins el sector de la informàtica i Internet.

    5/5 - (48438 votes)

    Gestinet, el seu partner 360º amb les millors solucions professionals.

    SEO Posicionament Web
    5/5 - (48438 votes)